Eva Lång

Tandimplantat
Det här är nog en av få av mina lediga dagar som jag verkligen bara sitter i soffan och tar det lugnt...
Efter några års funderande så hade jag äntligen bestämt mig för att göra ett implantat av en tand där jag för tre år sedan drog ut en tand. Brukar inte fundera så mycket men detta har jag noga övervägt och det har ju faktiskt varit en pandemi i vägen också som hjälpt till med att fördröja mitt beslut. Ville inte göra detta ingrepp när pandemin härjade som värst och det var strax innan den som jag drog ut min "dåliga" tand efter en massa tandvärk till och från under ett års tid.
I morse hade jag tid på käkkirurgen i Falun och en smånervös Eva checkade in på kirurgen i Falun. Det gick väldigt bra, tog ca 30 min allt som allt med en dos penicillin och värktabletter, ett flertal bedövningssprutor, borrning, skruvning och sedan lite stygn på det. Skönt nu är denna delen klar och om ca 8 veckor är det dags att sätta in en tand på skruven. Det fixar min tandläkare. 
Så som sagt nu sitter jag  här hemma i soffan och värken börjar komma så det blir nog några dagar med Ipren, det var den rekommendation som kirurgen gav mig. Du behöver ju inte ha ont i onödan tyckte han så kör full dos några dagar. Känns som det var ett klokt råd. Förutom att jag fick penicillin innan ingreppet så är det bara värktabletter som gäller och sköljning med Hexident två gånger/dag. 
 
Känns just nu som att det blir lite flytande mat några dagar. Bara att se fram emot några goda måltider med soppa! Vi som har bjudning i morgon kväll....det blir nog soppa och något annat lätt-tuggat, ha ha.
 
Jag och Solda bara myser och eldar i brasan och jag stickar lite. Min alldeles jättefina vän har tagit sig an ett stickprojekt och hon har aldrig stickat förut och det kör i hop sig emellanåt eftersom hon stickar en mönsterstickning....kanske lite väl optimistiskt MEN sån är hon. Hon är helt rågrym på att sy så kanske det är det hon skall hålla sig till...  Jag har stickningen hemma hos mig nu för tredje gången, eller kanske är det fjärde, för att reda ut var hon befinner sig i mönstret. Hon tappar liksom bort sig emellanåt, ha ha. Men nu är stickningen redo att hämtas upp igen. Jättefint blir det dock för att vara det första alster hon tillverkar.
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress