Eva Lång

Projekt haklapp
Fick en idé häromdagen när Lina sade att hon behövde skaffa haklapp till Sigrid. Sydde ju någon haklapp till mina tjejer när de var små och blev nu lite sugen på att ge mig i kast med projekt haklapp.
 
Jag började med att rita ett mönster efter hur jag tänkt i mitt huvud att haklappen skall se ut. Tog sedan fram ett gammalt lakan och klippte ut en mönstermall (det blev två mallar, lite olika). Sedan letade jag fram en gammal vaxduk och klippte av en bit och sedan började mitt skapande. Det blev ganska snabbt en prototyp som jag tänker använda mig av för att sy några haklappar. 
 
Hittade vaxduk och kantband på nätet för bra priser och gjorde en beställning så jag hoppas ha grejerna hemma hos mig om några dagar. Ska bli superkul att sy dessa, tycker till och med att prototypen blev rätt bra. Återkommer med det färdiga resultatet sedan. Tur jag har Ylva som kan vara provdocka. Henne hade jag också som hjälp när jag stickade Sigrids första mössa tidigt i höstas. Sigrid har visserligen vuxit om Ylva nu  men hon var ändå en bra hjälp att se på ett ungefär hur stor haklappen skall vara. 
 
Nu återstår bara att prova på Sigrid för att få till det slutliga mönstret och kunna börja sy.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress