Eva Lång

Några timmar med hallonplock
Tog en tur till fina hallonsnår i eftermiddags. Vet sedan länge tillbaka ett lättillgängligt ställe en kort bit hemifrån så jag traskade iväg dit med ryggsäck med regnkläder i (säkrast då det regnar lite nu och då ) samt fika och ett par hinkar att plocka i. Jag brukar plocka i en liten burk, typ turkisk yoghurt burk som det är handtag och lock på. Hänger den i mitt skärp i byxan och sedan tömmer jag till en femlitershink. Det känns roligare att plocka då när det blir fullt fort och så behöver jag inte gå där i alla ojämnheter som det är i marken när man plockar skogshallon och riskera att tappa ut en stor burk. Funkar superbra och detta har jag tagit efter mamma, så gör hon och så gör jag!! Jag brukar bli borta några timmar när jag plockar hallon för det är ju inte ofta det är snabbplockat. Idag var inget undantag för idag var bären väl mogna och det var svårt att plocka då de bara ville trilla av buskarna av sig självt. Såg massa bär på backen som nyligen trillat av så det var bara att konstatera att jag var ute åtminstone en vecka för sent. Men förra veckan var jag ju i fjällen så det blev som det blev med tajmingen i år. 
 
Jag blev ute i skogen 4 timmar, så det tog som vanligt ganska lång tid men när bären var rensade och klara och det var dags att pack in i påsar för infrysning så visade vågen på 3 kg bär. BRA DÄR EVA!!
 
Plocka bären fick jag göra själv och det är lika bra när det gäller röda bär för Jonas ser inte dem så värst bra. Men rensandet är han bra på så det hjälps vi alltid åt med.
 
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress