Eva Lång

Två svenska klassiker finns nu i familjen
I helgen, med Lindingöloppet som sista lopp kan nu Jonas och Anna titulera sig med att de klarat en svensk klassiker. Jag är sååå imponerad! De har dessutom gjort det tillsammans fullt ut. De har hållit ihop genom alla fyra loppen och gått över mållinjerna tillsammans. När de nu kom i mål var det så starka känslor (även för mig som följt dem i ur och skur sedan de bestämde detta i julas) att tårarna rann på mina kinder med, inte bara på deras. Jag är så stolt över Er mina kämpar.
 
Jonas var ju sjuk precis ända fram till Lindingöloppet och det var på järsken att han skulle kunna springa, men han gjorde det och det gick bra. Men hans ben tog helt slut strax efter 20 km så det var en ren viljekamp mot krampen för honom den sista milen. Det var en häftig upplevelse att vara där och titta. Det är så mycket människor som springer detta lopp och som de kämpar på. Alla med olika förutsättningar och träningsmängd i bagaget. Löpstilarna varierar i det oändliga och ibland blir man helt förundrad över hur vissa tar sig runt dessa 30 km.
 
Nu känns det för mig som coach ändå lite skönt att de har klarat av detta mål och som Anna sa att nu blir det skönt att kunna träna lite som man vill ett tag utan att behöva vara så fokuserad på en sak för att klara nästa lopp.
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress