Eva Lång

Rödbetsknäcke
Jag hade lite rödbeta kvar i landet och aprikoser i skåpet så när jag såg detta recept tänkte jag att det kunde vara värt att prova. Det blev alltså lite brödbak så här på kvällningen och det blev gott. Jag kavlade det nog lite för tunt så det går lätt i bitar.
I receptet skulle det vara bovete men jag tog glutenfritt vitt mjöl. Det gick bra att byta ut och jag gör nog detta bröd igen. Riktigt mättande med en skiva ost på till kvällens kopp med te.
 
 
 
 
  • 1 stor rödbeta
  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 3 dl solroskärnor
  • 1/2 dl glutenfritt vitt mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl kokande vatten
Skal och riv rödbeta på rivjärn. Finhacka aprikoserna. Lägg alla torra ingredienser i en skål och häll över olja och vatten. Låt stå i 15 min och svälla.
Sätt ugn på 150 grader.
Lägg smeten/degen på bakplåtspapper, täck med ett till bakplåtspapper och kavla ut degen mellan papperen ganska tunt. Lägg på en plåt och ta bort det täckande, övre papperet. Grädda 1 timme.
Lägg upp på galler och låt kallna. 
Låt dig väl smaka!!
 
Smaskens!




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress