Eva Lång

En tur till Bjusan idag
Efter gårdagens supporterdag med utflykt till Gavlevallen och där vi fick se Gefle ta klivet upp till Superettan nästa säsong så kände vi att idag skall vi upp i berget på en egen härligt löptur. Vädret var helt underbart på förmiddagen, -2 grader och solsken och vi hittade en fin runda upp mot Bjusan och sedan via Enborgshöjden på hemvägen.
 
När vi var där uppe i trakterna runt Bjusan så slog det mig än en gång vad jag älskar att springa lite myrmarksterräng. Så fort det börjar se ut lite som fjällterräng och dessutom är sånt fint väder som det var idag så mår min kropp och knopp så himla bra. 
10 km fint skogstramp blev det idag.
 

Efter den fina förmiddagen var vi taggade för lite trädgårdsarbete. Jag började höststäda liten växthuset. Tömde odlingsbaljorna på jord och borstade ur dem och täckte över baljan där vindruvorna växer så får vi hoppas att de klarar en vinter till därute i växthuset. 
Sen var det dags för dahliorna. De har stått ute i orangeriet och torkat lite så nu borstade jag bort överskottsjord från knölarna och stoppade ned dem i flyttkartonger och sen fick de gå till vintersömn i mörket under trappen. De har bott där ett år förut och verkade må bra att få sin vinterdvala där så jag kör på det konceptet en gång till.
 
Grillarna fick sig också en storstädning så de skall vara redo inför nästa säsong. Vi köpte en grill på blocket rätt nyligen och den skall till stugan sen så det blev det underbara jobbet att höststäda två grillar.
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress