Eva Lång

Dags för mina fönster att få sig en rengörning
Alltså mina fönster....de är inte bortskämda med att bli tvättade. Senast det hände är över ett år sedan. Ändå fick jag beröm för mina fina fönster av min svägerska...jag trodde hon skämtade med mig men hon menade att de var fina och rena. 
Nåväl nu blir de i så fall väldigt rena. Jag är inte den som fuskar direkt så nu blir både fönster, karmar, foder ja till och med panelen under fönstren rengjorda. Det finns vissa fåglar som gillar att "skita" på väggen. Det är skator, jag gillar verkligen inte vare sig skator eller kajor, de är bara läbbiga på nåt vis. Skränar och skitar ned gör de också.
 
Något jag kom fram till idag när jag putsade fönstren är att vissa behöver renoveras igen...så det får bli något fönster nästa vår/sommar. Dessutom måste markiserna tvättas, rengjorde ställningarna lite idag och de var skitiga så det får bli en storrengörning av dem till våren.
 
Fönstren blir i alla fall superfina nu, så fina som gamla fönster kan bli. De är ju original från när huset byggdes, -48. Inte alla fönster men de som sitter i gamla huskroppen. Men så länge trät i de gamla fönstren är fina tänker jag att det går att hålla dem fräscha genom att underhålla dem lite oftare framöver. Vid ett par tillfällen har vi köpt fönsterputsning och visst det var skönt då men jag gillar att tvätta fönstren för då har jag koll på statusen och hur de mår och  då vet jag när det börjar bli dags för lite renovering.
Jag tog mig igenom nästan alla fönster på bottenvåningen idag så imorgon blir det fortsättning på övre plan. Sen återstår källarfönstren och de är absolut värst, för där bor tvestjärtarna i springorna och de är för läskiga. Som små skorpioner tycker jag att de ser ut med sina gaddar. Ja ja de kommer inte att få det lätt när jag dyker upp, då är det kört för dem också.
 
Det ett bra sätt att träna balansen att stå på pallbocken och tvätta fönstren utifrån. Jag tycker det är lättast när det gäller tvätt av dem gamla fönstren. Det är ju fyra sidor som skall tvättas och fönstren öppnas utåt så jag gillar att stå och söla med vatten och skrapa på utsidan.
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress