Eva Lång

Resa till Champagne
Vi firar 30-årig bröllopsdag med en resa till Champagne tillsammans med våra goa vänner.
 
Vi bor i Epernay på hotell Kyriad, ett stenkast från Avenue de Champagne. Vi kom hit igår efter försenad avgång med över en timme från Arlanda och en otrevlig landning i Paris. Precis när vi skulle landa, alltså typ två meter från landningsbanan så tvärlyfte planet igen... någon riktig förklaring fick vi inte men vädret var ganska dåligt. Någon som satt bredvid oss och som spelade mycket dataspel i sin vardag spekulerade i att vi var lite utanför linjen vi skulle landa på och att någon automatmekanism slog till. Oerhört otrevligt var det i alla fall och när vi landade 15 min senare var det en stor lättnad. Det där behöver jag inte vara med om igen känner jag. På kvällen kunde vi tänka på annat när vi hade bokat en supermysig lokal restaurang och trerätters. Potatisrätter var deras specialité. Såååå gott. Restaurangen heter Au petit Forneau, prova gärna den om Ni ska hit.  

Denna dag drog vi igång med lite morgonträning på en liten träningsarena nära hotellet vid floden Marne. Skönt som bara den att få svettas och använda kroppen i lite styrkeövningar efter gårdagens resande. 

(null) 

(null)     

Sedan blev det lunch på stan med lite shopping innan bokad visning på champagnehuset Moet & Chandon. Tillverkningen av Champagne är verkligen imponerande, har inte riktigt förstått processen tidigare men den grundlades 1743 och är en noggrann process. Här kommer lite bilder från lagringsvalven under Moet. De har 28 km gångar under byn som ligger 10-30 m under marken, där förvarar de sin champagne under tillverkningsprocessen. Detta för att champagnen skall hålla en temperatur på 10-13 grader. Då är detta bara en av alla tillverkare av drycken i champagne. Hur många champagnehus det finns har jag inte googlat upp. Men några kommer på bild längst ned. 
 
(null) 

(null) 

(null) 

(null) 

(null) 

(null)     


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress