Eva Lång

Bättrar på färg lite här och där här hemma
Vi har en massa småprojekt som vi tänkt sätta check på i vår/sommar. Att olja altanerna  var ett av de projekten och de fixade vi förra helgen så nu var det dags att olja in bron. På den använder jag vattenbaserad olja med grått färgpigment. Det är enkelt och blir himla bra tycker jag. Även om det är enkelt så tar ett sånt litet projekt tid. Bron var så smutsig nu så jag fick först tvätta den ordentligt med såpa och skölja med vatten. Då såg jag tydligt hur slitna brädorna var efter några år utan inoljning. I vintras satte vi dessutom mattor på ena sidan av trappstegen för att vi skulle kunna gå där med våra dubbskor och där var stegen lite extra matta. Så jag beslöt mig för att köra med lilla slipmaskinen också innan oljning, inte bara där mattorna suttit utan jag körde hela bron, den var verkligen i behov av det. Brädorna blev rätt fina med tanke på sin ålder så idag när det inte skulle bli något regn passade jag på att dra igång oljandet och jag gick i mål med det projektet. Gött!!

 
Samtidigt oljade Jonas in dörren och bron till snickarboden och det var samma process där med tvätt, slipning och oljning med brunt pigment. Dörren blev som ny, superfin.
 
 
Bron till lekstugan bättrades också på. När det gäller lekstugan så drogs projekt "renovera lekstuga" i gång idag. Vi hade kvar takpannor som blev över när vi byggde garaget så idag bytte Jonas till nya fina på lekstugan och några tegelläkt behövde också bytas. Jag drog i gång rödmålandet, det är Falu rödfärg på stugan. Förarbetet med att skrubba och skölja av stugan hade jag gjort redan. Jag kom typ en fjärdedel idag så det är lite kvar att fixa även om det är en liten stuga. Vi tar lite i taget, plåten över vindskivorna skall bytas och alla vindskivor måste skrapas och målas. Insidan stugan behöver också renoveras men vi börjar med utsidan, det kändes mest akut.
 
Jonas tar lite paus för att titta på fotboll, ha ha.  "Paddan" och fotboll är oftast med när vi fixar utomhus.
 
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress