Eva Lång

Mina hjältar
Vätternrundan!
Vilken prestation alla som cyklar detta lopp gör och de som håller på länge gör en helt sjuk prestation tycker jag. Så många timmar i sadeln som så många motionärer håller på är helt galet imponerande. 
Mina hjältar cyklade på 16 timmar runt sjön och det är jag så impad och stolt över att de klarade.
 
De fick en hemsk start på loppet. De startade 01.20 på lördag morgon i hällande regn och kolsvart med dålig sikt. Vilken himla tur att de hade tejpat fast pannlamporna på styret så de hade ett riktigt bra lyse under de första mörka milen. Sedan regnade det konstant i 4,5 mil ned till Ödeshög där det började avta något. Väl nere i Jönköping dit det är 10 mil och dit jag hade åkt för att serva dem med nya kläder, mat och peppande ord så var de ordentligt frusna och nedkylda av regnet. Men trots detta hade de humöret uppe och var taggade för en fortsättning och vi såg även på väderprognosen att vädret nu skulle bli bättre under resten av dagen och när de cyklade iväg upp mot Hjo så började solen att titta fram där vid 7-tiden på morgonen.
 
Jag åkte tillbaka upp till Motala och husvagnen och bara tog det lite lugnt ett tag innan det var dags för mig att åka till Askersund för att heja fram dem på banan. 
 
Under tiden cyklade mina hjältar på upp mot Hjo där släkten från Skövde var på plats för att erbjuda klädbyte mm om det skulle behövas igen. Efter Hjo hade de mera energi efter att ha käkat lasagne och fått en härlig vila med snack med Jonas bror med familj.
 
I Askersund fick jag sällskap av två av Annas bästa kompisar som hade rest ned dit bara för att heja på henne!!! Hur fina och goa kompisar har inte hon! Vilken grej att åka så långt för att heja på en kompis. De följde sedan med till Motala så att vi tre tillsammans kunde heja in dem i mål efter 16 timmar i cykelsadeln. Det härliga var att de ändå var glada och med tanke på insatsen såg de också rätt fräscha ut, även om de var duktigt trötta. En intervju för lokaltidningen hemifrån gjordes så de kanske kommer med där någon dag kommande vecka. De verkar dock rörande eniga om att det inte blir någon mera Vätternrunda och jag har heller inte fått någon lust att genomföra detta lopp framöver. Jag gillar nog mera kortare landsvägstur på uppåt 6 mil eller helst MTB rundor i skogen. 
 
Nu kan de sätta check på två lopp av fyra i klassikern så om två veckor är det dags för Vansbrosimningen, bara hem och hoppa i plurret nu då.
 
 
De kunde nog inte förstå vilket bedrövligt väder de skulle få under de tre första timmarna på cykeln när de sa hejdå till mig i husvagnen vid 00.30 lördag morgon.

 
Positiva inför fortsättningen i Jönköping trots att de haft bedrövligt väder på resan Motala - Jönköping (10 mil).
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress