Eva Lång

Projekt trapprenovering har startat
Klart vi ska ha ett vinterprojekt att rodda med! Det har vi haft flera vintrar nu. 
Denna gång är det dags för "trappen upp" som vi säger. Den gjorde vi i ordning ett år efter att vi flyttat in i huset, dvs -92. Väggarna har vi visserligen målat en gång sedan dess men inget mera är gjort. Så nu har vi gått och klurat lite på detta i några år och kände att nu kör vi.
 
Vi började med att riva ut en platsbyggd garderob för att få in lite mera ljus i hallen uppe och dessutom behövs inte denna garderob längre. Den byggdes för det behov som fanns när tjejerna var små. Så bort med den och in med mera ljus. 
Vi har rivit golv- och taklister samt monterat ned ytterligare en garderob som stod i hallen också för det behov som fanns förr. Först tänkte vi behålla garderoben men sedan insåg vi en kväll att vi skyndar oss att montera ned den och lägger den på kärran och kör till tippen. Vi tänkte en gång igenom om det var värt att försöka sälja den, men NEJ. Den gick endast att flytta om man monterade ned den rejält och då kände vi att den har också gjort sitt. Vi sade till varandra att nu skyndar vi oss att montera ned den så vi inte hinner ångra oss, ha ha.
 
 
 
Det blev stor skillnad när den platsbyggda garderoben försvann.
 
 
Nu har jag ägnat mig åt att välja ut vilken färg det skall vara på väggarna. Jag tänkte att jag skulle vara lite "wild and crazy" och verkligen testa några riktigt skarpa och något mörkare nyanser. Men näe det är inte jag, det får bli lite mildare toner. Jag gillar att ha ljust i botten och hellre möblera och dekorera med starkare färger. Väggarna ser ut som lapptäcken efter allt mitt testmålande.
 
 
Det har i alla fall landat på den ljusare färgen där nere i hörnet på väggarna vid trappan.
 
 
På väggarna uppe i hallen blir det tapetsering. Man ser tapetprovet på väggen till vänster om fönstret. Förstoring nedan. Tapeten är från Duro och hör till serien gammelsvenska tapeter, mönstret heter Astrid. Kanonsnygg tapet!!
 
 
Planen är att trappan skall målas, även plastmattan på sätt- och trappstegen. Det blir spännande och det har vi lejt målare som skall komma och fixa åt oss. Då vi har fiskbensmönstrad fiberväv på väggarna och har tröttnat ur totalt på det så kommer målaren att spackla väggarna och sedan måla dem. Ser fram emot att slippa fiskensmönstret i framtiden.
 
Till detta projekt tar vi alltså en hel del hjälp av målare och det känns skönt när det blir så mycket spackling. 
 
  
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress