Eva Lång

Mormor stickar
Hur kul är det inte att sticka små kläder? Jo superkul, det blir ju resultat så snabbt och nu har jag ju finaste finaste Sigrid som jag kan sticka till. Hon kommer att vara välförsedd med stickade plagg den tösen, ha ha. Kanske kommer hon att vara superless på det när hon blir större....Nejdå det skall inte bara bli stickat, det kan bli virkat och sydda plagg också. Det blir en hemvävd tös om föräldrarna går med på det..
 
Jag älskar ju verkligen att skapa och när jag har något handarbete på gång så är det riktigt bra för mitt huvud, då släpper jag allt annat och det är så skönt. Men jag skall kanske inte säga att jag släpper allt hela tiden för den tiden jag lägger på att sticka är också bra för då kan jag i lugn och ro för mig själv sortera ut en massa som finns i huvudet och lägga en plan för det. Det passar mig väldigt bra.
 
Det är även så när jag lagar mat. Jag håller mig sällan till ett recept fullt ut och jag älskar att titta in i kylskåpet och frysen och skapa en rätt av det som finns. Det blir inte alltid bra som vi resonerade om i helgen men oftast. Jag lagade en jättegod kycklingrätt med sås till i helgen och den kommer jag att lägga upp här på bloggen för den blev uppskattad den måltiden.
 
 
Men nu var det stickning det här skulle handla om och jag har gjort färdigt en luvkofta, byxor och mössa till Lillan som jag lämnat över till föräldrarna. Det är lite för stort ännu även om Sigrid faktiskt haft koftan på sig men senare i höst kommer kläderna att passa fint hoppas jag.
 
Luvkoftan och byxorna är ett mönster från Drops Design som heter "Little Hadrien". Plaggen är stickade i garnet Saffran.
Till mössan har jag också ett mönster från Drops som mall men jag har satt ett eget mönster på den och bytt garn från Alpaca till Saffran. Mössan blev jag riktigt nöjd med så det mönstret kommer jag att fortsätta att använda som grundmall till mössor framöver.
 
Sån tur att jag har bästa provdockan för små bebiskläder. Det är Annas docka Ylva och hon har fått komma fram igen och används nu flitigt av mig när jag provar det jag stickar på henne, ha ha.
 
  (null)

(null)


 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress