Eva Lång

Intervaller på SkiERG

 
Jag gillar min SkiERG! Den träningen passar mig som handsken. Påminner ändå lite om att stå och dra slangar (gummiband) och det har jag gjort många timmar under min tid som aktiv längdåkare. Nu är det sjukt länge sedan men att dra slangar har jag fortsatt med och jag ägde under många år en bråsterk, som visserligen inte blev enormt mycket använd men det beror nog på att den var så himla tung att köra i. Skiergen köpte vi i våras och jag gillar den, lessnar liksom inte på att stå där och köra. Sån där "inikaklet" träning har jag inga problem att genomföra. Jag tänker att jag skall underhålla armar och överkropp i den under tiden på året då det är snöfritt så kanske jag känner mig mera redo när väl snön kommer och det blir dags för skidåkning. Förhoppningsvis är det inte så länge kvar tills vi har vinter och jag hoppas den blir snörik.
 
SkiERGen står i garaget och det är helt perfekt för där är det bra ventilation och ljust och trevlig miljö som inspirerar. Jag kör till musik och ofta kör jag tempo efter musiken, det får igång mig. Idag hade jag dock bestämt mig för långa intervaller och då fick inte musiken bestämma utan minuterna. Jag körde 10, 10, 10 och 15 min med 2-3 min vila mellan intervallerna och på vilan körde jag diagonal för att få ur lite trötthet ur kroppen som det blir av stakträningen, vilken är så kämpig att jag blir trött i hela överkroppen.
Närj jag var på sista intervallen så var det inte meningen att den skulle bli 15 minuter men jag hade så nära till 10 km och kände att om jag höll farten så kanske jag skulle klara 10 km på en timme. Men det gick inte riktigt och det beror nog på att jag från början inte hade målet 10 km på en timme och startade i ganska lugnt tempo de första 10 min. MEN jag är skitnöjd!! GRYMT Eva säger jag till mig själv idag!
 
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress