Eva Lång

Växthuset tar emot sina hyresgäster
Nu flyttar jag ut odlingarna till växthuset. Orkar inte ha dem inomhus längre och jag tror det kommer att funka nu. Har ju en frostvakt jag kan sätta ut om det blir några nätter med frost framöver.
Nu är 4 plantor med gurka på plats. Körde samma säkerhetsmetod med dem som med squashen, dvs planterade ut 4 av 6 plantor. Två får stanna inomhus ett tag till ifall det skulle gå åt skogen med dem jag satt ut. 
Chilin, både den röda som jag drivit i några är nu och den gula "Hungarian chili" är på plats i baljorna och i krukor. Purjolöken är fortfarande liten (undrar hur det skall gå med dessa plantor, små och eländiga). Funkar inte purjo i år så kan jag säga att det blir inget jag provar igen, vilket pill med dessa små pluttiga strån...
 
 
Som vanligt har Solda ett stort intresse av att vara med när jag är i växthuset och nu var det ju dags för gurkplantorna (hon är galen i gurka) och de verkade lukta väldigt gott men hur mycket hon än sökte så hittade hon ingen gurka. Ser ut som om hon är trött och tänker:        
- Hur länge skall man vänta på dem då?
 
 
En liten rabatt har det blivit framför nya altandäcket utanför garaget och när det var dags för plantering av lavendeln så behövde vovven också spana in så även det gick korrekt till. Ja idag var hon intresserad och skulle vara med överallt när jag planterade och däremellan var vi tvungna att ta gosepaus massa gånger för att hon skulle vara nöjd, ha ha.
 
 
Husse fortsatte att sålla jord för att få rent runt husen från all överbliven jord från byggnationen av garaget och här kommer en bild på jordsållet som jag skrev om i gårdagens inlägg. Orginalet har svärfar snickrat ihop, han är en mycket duktig snickare skall jag säga. Han har byggt väldigt många ting, även hus. Här i vårt hus har han gjort många värdefulla timmar med byggnation och renovering.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress