Eva Lång

Odlingarna är på gång
Vilken fullträff det blev med vädret denna lediga röda torsdag!
 
Jag drog igång med utplanteringar av lite av det jag odlat inne under våren och det är ju så himla kul. Fixade i ordning alla pallkragar idag och baljorna jag har för odling inne i växthuset så att de är redo för plantering.
 
Jonas gick loss i trädgården och sållade jord som blivit över efter garagebygget och den dressade han på i de buskar och häckpartier som behövde påfyllning. Superbra att ta vara på jorden och inte bara köra den på tippen. För många år sedan byggde svärfar Lars ett jordsåll och det är så himla bra att ha ett sånt. De sållet som Lars byggde har vi inte kvar för det slets helt enkelt ut men prototypen till det användes och ett exakt likadant har Jonas byggt själv. Nätet slits också ut efterhand så det har bytts flera gånger.
 
Precis som förra sommaren så har jag förodlat squash och idag planterade jag ut 4 av mina 6 plantor. Låter 2 stanna inne så länge ifall det skulle gå åt pipsvängen med någon av de 4 på grund av kyla eller så. I år har jag förberett med dubbel höjd på pallkragen för squash så plantorna får bättre vindskydd än förra året. Då upplevde jag att de blev sårbara av vinden när jag bara hade enkel höjd på pallkragen. Jag brukar ofta köra med fiberduk avsedd för pallkragar men just för squashen som tar ganska mycket plats brukar jag sätta upp små tält av fiberdukar. Jag använder VP-rör som man använder i hus för eldragning. De funkar perfekt att böja och användas som "tältpinnar". De delar som man använder för skarvning av rören vid eldragning har jag som "markpinnar" som jag sticker ned i jorden och fäster de böjbara rören i. Det blir stabilt och funkar superbra så testa gärna detta! Sedan fiberduk på det och pallkragarna får lättare att behålla värmen under natten, eller kallare dagar nu i maj.
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress