Eva Lång

Rawfood godis och hembakat i Evas Kitchen
I dag tog jag jag mig tid till att vara i köket och pyssla. Det var skönt, ute snöade och halvstormade det så jag bara njöt av att vara inne och dona i mitt kök. 
 
Resultatet blev 4 limpor bröd, chokladbollar och snickersapor, båda rawfood. Det blev också en riktigt smarrig torsdagsmiddag till mig och mannen.
 
Just nu är jag så himla less på köpebröd så jag bara måste baka själv. Baka är ju så enkelt och går faktiskt riktigt fort så jag fattar inte varför jag inte alltid bakar eget i stället för att köpa. Men det där går i perioder, så nu skall jag försöka mig på en period med hembakat bröd igen.
 
  
Godsakerna är perfekta att ha i frysen och ta upp till kaffet. Denna gången var faktiskt syftet att vi skall ha med oss lite goda och energirika godsaker till fjällen. Hur fint sitter det inte med en sickersapa till kaffet efter en skidtur på fjället. Jo det kan jag säga det sitter riktigt fint det!!
 
Till "Chokladbollar raw" finns receptet på bloggen från år 2018 så dem kan du söka upp  i sökfältet.
  
  
Recept till snickersapor kommer här:
 
  
2 dl salta jordnötter
2 1/2 dl dadlar (urkärnas)
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosfett
 
Finhacka jordnötterna i matberedare. Tillsätt dadlar, kakao, vaniljpulver och kokosfett. Kör i beredaren tills det fördelats bra. Knåda degen lite extra själv och kavla sedan ut degen på en skärbräda. Skär så stora bitar som du önskar. Lägg i en plastlåda och frys in. Ta sedan fram när du vill impa på gäster (när coronatiderna är över) eller ta fram när du själv bara vill gotta dig till kaffet. Eller varför inte ta med godsakerna ut på en promenad med någon vän och stanna och ta en fika på ett mysigt ställe.
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress