Eva Lång

En fjällvecka i mars i år igen
Nuså, ordningen återställd, jag är i fjällen igen. Fjällen mitt rätta element, töntigt? man kan säkert tycka det men för mig är detta helt rätt plats att vara på. Nu är jag i Bruksvallarna och jag trivs. En veckas semester med Jonas och Solda. Vi är i en stuga som vi hyrt många vintrar nu, en liten plutt faktiskt vid fjällkanten alldeles lagom för oss tre även om vi klämt in oss 4 vuxna här vid några tillfällen. Förra vintern hade vi båda tjejerna med oss i stugan.
 
Vi kom fram till stugan vid 15-tiden så då packade vi in och bytte om, vallade skidorna och så drog vi en tur mot Ösjöstugan. Jag, mannen och hunden. Just nu tittar jag på Solda och hon ligger så gott och sover i bädden framför brasan i stugan. Det är väl vad en gammal hund är värd efter att ha följt med matte och husse på fjället i 14 km. Hon är faktiskt gammal nu vovven snart 12 år, men hon är streetsmart för hon tar det i sitt tempo och man kan helt omöjligt stressa henne att skynda på om hon inte vill, ha ha. Så efter utförslöpor fick vi stå och vänta på henne, tills hon kom släntrande i sakta mak i sitt travtempo gumman, därav inga kilometertider som man vill skryta med idag...Tänk vad fort det kan gå när man har en ung, pigg och dragvillig Vorsteh men nu är vi i ett annat skede i Vorsteh-livet när allt går lite långsammare. Men så skönt vi hade det. Strålande sol, svag vind, några plusgrader i solen och minusgrader i snön. Det är helt magiskt att vara skidåkare när vädret vill vara på detta viset.
 
Småfrusna efter utförskörning på slutet där vi tagit det lugnt med Solda hoppade vi snabbt in i stugan och duschen och gottade oss med middag och lite rödtjut. Yes semestern har börjat!!
 
 
 
 
 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress