Eva Lång

Dags för en fjälltur
Idag bjöd fjället in till en tur på högre höjder. Fantastiskt fina skidspår och väldigt lite vind (för det mesta). Ett ställe som det för det mesta brukar blåsa på när jag åker där är leden upp mot Våffelstugan på Kariknallen, så även idag. Speciellt när vi skulle nerför på hemvägen, då var det bara att ladda med buff och dra upp runt halsen så det inte blåste in kallt i några glipor, typ mellan handskar och jacka. Det blir kallt oerhört fort när man är svettig och skall åka utför i blåst.
 
Dagens tur gick via Våffelstugan bort till Fjällnäs och där körde vi en runda på gröna spåret innan vi vände hemåt mot stugan igen. Stugan vi bor i ligger vid Walles fjällhotell så vi har utsikt över Bruksvallarna ända bort till Ånafjället från stegfönstren. Jag hade vallat våra skidor med blå rode super extra och vi hade mycket bra vallat idag (om jag får skryta lite). Så fina spår som det var på fjället idag och att de inte drev igen är ganska ovanligt ändå. Så vi kunde inte annat än ge oss iväg på ett långpass. Det var kul att åka till Fjällnäs, jag har stått och kikat ditåt många gånger men aldrig åkt dit bort över fjället den vägen vi körde idag. Den turen kommer jag att göra flera gånger och spåren i Fjällnäs bjuder också in till fler besök.
 
Lite synd att kameran bara åkte fram i början på turen för då var vädret som sämst. Men jag har så många fjällfoton härifrån så jag klarar mig nog. Idag skulle Erik varit nöjd med oss, han tycker vi pausar för mycket och typ tar för mycket foton på våra träningsrundor... så den här träningsturen får vi nog okej på från honom, ha ha!
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress