Eva Lång

Blåsigt i Bruksvallarna idag
Det skulle bjudas på hårda vindar, plusgrader och nederbörd idag här i Bruksvallarna. Utifrån det bestämde vi oss för att skida runt nere i dalen i stället för här uppe på fjället där vi bor. Det blev ett väldigt rätt beslut märkte vi när vi väl kom ut och kände motvinden upp mot fjället, huga den orkade vi inte med idag. Vi kom ut lite sent idag för  vi kände att vi måste titta på herrarnas långlopsstävling Wisma Ski Classics från Vålådalen där William gjorde premiär i långloppscirkusen. 25:a blev Wille som blev påkörd på slutet när han saxade i en backe, dumt för där rök möjligheterna att vara med i spurten. MEN mycket kan hända när det är trångt och få spår och idag var det verkligen trångt på slutet. 
   
Med tanke på att det var plusgrader idag så bestämde vi oss för att plocka fram skateskidorna och för första gången denna veckan ta en skaterunda. Det blev dessutom en ganska lång skaterunda. Vi åkte Flo-spåret till Vivallen och vände, drygt 27 km. Valet att åka nere i dalen var bra, solen tittade fram långa stunder och vi kunde åka i lä, jätteskönt. Däremot har jag ett problem när jag skatar och det är att jag får skavsår i hålfoten och det är sååå himla oskönt. De sista kilometrarna på Flospåret och upp till stugan var inte sköna. Jag är faktiskt inte nöjd med mina pjäxor. Vi köpte Alpina för några år sedan, både klassiska och skatepjäxor. Men jag är som sagt inte nöjd med dessa. De klassiska har jag bytt ut mot ett par Salomon (som jag alltid haft förut, fattar inte varför jag bytte till Alpina...). Den modellen jag köpte är så kalla och jag frös jämt om fötterna i de klassiska. Alltså jag höll jämt på att förfrysa fötterna i dessa Alpina pjäxor och det är ju hemskt att ha det så när man är ute på skidtur. Så jag investerade igen i ett par Salomon och de är jag nöjd med. Även i dessa kan jag naturligtvis frysa om fötterna ibland, men inte alls på samma sätt. Jag frusit så mycket om fötterna genom alla träningsår på skidor och har nog lite frostkänsliga fötter men nu har jag tröttnat på det och har faktiskt bestämt mig för att jag skall köpa ett par nya skatepjäxor också. Idag frös jag inte när det var så varmt ute men bara det blir några minusgrader så är det helt kört. Det finns tack och lov bra pjäxöverdrag och dessa använder jag flitigt. Tror jag skall ta och köpa mig skatepjäxor i födelsedagspresent nu när det blir rea på vintersportprylar!
 
 
(null)
 
(null)     
 
(null)
 
Lavskrikorna tittade fram nu med vid hapahuken på Flospåret. De är alltid där och väldigt sällskapliga. Jättefina fåglar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress