Eva Lång

Tältning i urskogen/lågfjäll
Vi är tillbaka i husvagnen i Fjällnäs efter några dagars vandring i lågfjällsmiljö och urskog. Jättehäftig natur som vi har vandrat i, jag och Jonas tillsammans med syster yster Anette och Larry.
Tanken från början var att vi skulle vandra på högfjället men den fick vi revidera då det blåste alldeles för många sekundmeter där uppe på fjällen. Vi hamnade i stället i lågfjällstrerräng/urskog. Jättehäftig miljö och vi startade och avslutade vår vandring vid Rannsundet som ligger lokaliserat vid Brovallens naturreservat. Vi gick inga långa dagsturer utan höll oss till 3 timmar som max. Vårt mål var att umgås, fiska och ha det skönt i några dagar och jäklar va mysigt vi hade det. Så skönt att få umgås med syster så där intensivt i några dagar, bara hon och jag och gubbarna förstås. Min nya sovsäck var jätteskön, det var ganska kallt på natten, bara ett par grader varmt men jag frös ingenting i säcken och hade bara trosor och sporttop på mig. Det nya liggunderlaget var också bra. Skriver lite mera om utrustningen i ett senare inlägg.

När vi gick där i urskogen så kändes det verkligen att här bor björnen, det hade varit kul att få se en men samtidigt så vet man ju inte hur det mötet blir när man har hund med sig…. Vi fick nöja oss med att se spår efter Nalle. En utraderad myrstack som Nalle smaskat i sig och två björniden så nog finns det Nallar som vandrar omkring där allt.

Äntligen fick jag fiska ädelfisk! Och så bra som det gick dessutom. Två fina rödingar och två öringar och jag tappade också en fin röding. Så nu du Anna, i din frånvaro så lade jag rabarber på titeln fiskedrottning!!!

 

(null)

(null)         

(null)             

(null)         

(null)         

(null)             

(null)     

(null)     

(null)     

(null)     

(null)     

(null)         

(null)

 

 

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress