Eva Lång

Snöpuls på lunchen
 
I dag var det ett sånt där akut behov igen att komma ut på lunchen och andas in syre i lungorna. Att ta en paus mitt på dagen och svettas och anstränga lungorna är något som gör att jag mår så mycket bättre och framför allt presterar så mycket bättre under resten av dagen. Jag tror jag skall lägga in någon form av rörelse mitt på dagen under flera vardagar i veckan. Det behöver inte vara några långa stunder, bara de blir av och att de kan uföras i samband med lunchen. Det får bli mitt "nya mål" att bättra på mitt mående mitt på dagen. Jag har ju ändå tur som alltid har Solda som åtminstonde vill ut på en promenad MEN även hon skubbar ju hellre runt på en kortare löptur än går en promenad som vi gjort tusentals gånger.
 
Jag ser på henne att hon är helt överlycklig när hon får komma ut och springa runt lite fritt jämfört med att gå i koppel. Numera gör hon inga stora rundor utan är mest alldeles runt mig faktiskt och särskilt idag när det var så mycket snö att pulsa i så var vi nära varandra hela tiden. 
 
Det som är häftigt med Solda är att hon trots att det är så mycket snö nu på stigarna så de nästan är omöjligt att se var de går så hittar hon stupsäkert på dem. Hon springer typ 20 meter före mig och missar aldrig. Vid stigförgreningar (som faktiskt inte syntes idag) stannar hon och liksom frågar mig
- Vilken stig tar vi här? Det är coolt tycker jag, hon hittar lika bra som mig däruppe i berget. 
 
Högst uppe på toppen vid Enborgshöjden fick både hon och jag glädjefnatt, hon började rusha fram och tillbaka och då kunde jag inte motstå frestelsen att göra lite snöänglar. Men då trodde hon nog på riktigt att matte blivit tokig...men kul hade vi.  
 
 
 
 
 
Paradisbacken är också i vinterskrud nu. På helgerna har det varit helt fullt med folk här i backen som åker skidor/pulka och grillar. Märks att behovet att komma ut och umgås är stort så ett aktivt liv utomhus verkar ha slagit igenom med dunder och brak under pågående pandemi. Hoppas den trenden med utomhusaktivitet fortsätter sedan efter pandemitiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress