Eva Lång

På lite upptäcktsfärd en vecka i Lofsdalen
Denna veckan lär jag känna Lofsdalen. Den här delen av fjällen är ett blankt kort för mig. Sonfjället som ligger i närheten har jag botaniserat i förut men Lofsdalen har jag inte varit till sedan jag var här med skolan på högstadiet på skidresa så det kan liknas vid att jag nog aldrig varit här. Har liksom inte fått upp ögonen för Lofsdalen och att det är  fina skidspår här men redan efter en kort runda i skidspåren i eftermiddags kan jag säga att jag nog får revidera den åsikten. Superfina skidspår var det idag och det finns 12 mil spår att välja bland så jag har verkligen fått fin feeling för resten av veckan.
 
Jag har inte semester hela veckan utan skall jobba en del av dagen i morgon. Resten av veckan skall jag däremot vara ledig det mesta av dagarna då jag under januari har jobbat mera än vad min deltidstjänst kräver.
 
Vår stuga är en äldre mysig variant som ligger nära trädgränsen i området Uppvallen. Här kommer vi att ha det fint och Solda verkar trivas som bara den nu när hon funnit sig tillrätta och lyckats slappna av på sin plats. Trots att hon var med ute i spåret och sprang i över en mil så har hon svårt att coola ned sig när vi kommer till en ny plats. Men nu har trötthetskoman och de goda matresterna hon fick som komplement till sina foderkulor till middag gjort att hon faktiskt sover som en stock på sin nya plats.
 
På tisdagkväll kommer kidsen hit och jobbar härifrån samt skidar nog runt en del i skidspåren. Tänk vad möjligheterna att jobba på flexibla och mobila arbetsplatser har gett många av oss nya möjligheter under detta vårt pandemiår. Möjligheten att jobba hemifrån hade jag knappt provat på innan Covid-19 slog ned som en bomb för drygt ett år sedan. Men till och med för mig som en väldigt trogen kontorstjej som helst jobbar sina dagar på Financeavdelningen och som behöver vara på kontoret för att ha tillgång till pärmar, kunna skriva ut en massa papper stup i ett och arkivera dem för eget och externt behov har arbetsdagarna förändrats. Mitt företag har som så många andra förordat att vi ska jobba hemifrån om det är möjligt att genomföra. Därför har även jag har lyckats ställa om mitt sätt att jobba så det funkar hemifrån och faktiskt även från andra platser, som nu Lofsdalen bara det finns ett tillräckligt bra WiFi. Det ska bli spännande i morgon och se hur det funkar....
 
Stugan i fjällmörker.
 
 
 
 
 
För bara ett år sedan hade knappast en stor flaska handsprit stått framme på bordet i en fjällstuga.....  det gör den i alla fall nu.
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress