Eva Lång

Jag upptäcker nya spårsystem
Lofsdalen bjuder mig på helt nya spårsystem. Jag har aldrig varit här och åkt längdskidor förut och det är jättefint. Vi har kört en liten sightseeing med bilen och kollat in området och slalombacken här, Hovärken har en av Sveriges högsta fallhöjder på 492 meter med 25 nedfarter, sju släpliftar och två expressliftar. När jag var yngre åkte jag ganska mycket slalom men det intresset har avtagit rejält efter att tjejerna vuxit upp och inte tjatar på att de vill till backen och åka. Jag äger inte ens ett par slalomskidor idag...det har liksom återgått till enbart längdåkning för min del. Men faller andan på så kan jag ju hyra och vem vet, jag kanske skaffar ett par skidor någon dag...
 
Det verkar också vara ett litet skootermecca här också med många fina skoterleder så området erbjuder något för många olika intressen.
 
Idag har jag kombinerat arbete med tid i skidpåret. Två timmar skidor blev det i fina spår, sol och gnistrande snö med -10 grader. Jag skidade runt på spåren närmast trädgränsen Hovärksspåret, Lussileden och Petterssonspåret och kunde sedan nöjd gå in och jobba vidare vid min dator med mina ekonomisysslor.
 
Nu i kväll har jag suttit och kikat på spårkartan och inser att det finns spår på södra sidan också som går upp mot Våffelstugan, Sömlingshågna och Svanhågna. Det måste nog bli ett besök där, kanske i imorgon för jag tror det skulle kunna bli sol i morgon och det passar ju bra när man skall upp på lite högre höjder.
 
Nu skall jag sova och ladda för en ny morgondag och nya stunder på nya spår!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress