Eva Lång

Torsdagssemester
Jag har aldrig problem med att fylla en ledig dag, jag tror nog jag har för få lediga dagar....Jag har så mycket i mitt huvud som poppar och som jag vill göra och sånt som jag vill skapa eller pyssla med. Jag har alltid något projekt på G i mitt huvud som jag har tänkt på en längre tid och som vid en ledig dag får utrymme att "poppa fram" och det är helt underbart. Jag är nog mest mig själv, Eva när jag får tid och utrymme för skapande i någon form vilket jag får på mina lediga dagar. Alltså = jag har för få lediga dagar. Får jobba på det, ha ha.
 
Under en längre tid har jag tänkt att det är dags för mig att tapetsera om vårt sovrum. Jag säger mig för det är oftast jag som börjar ett projekt och om Jonas har energi och ork, vilket han oftast har så hakar han på. Den här renoveringen tänker jag dock att jag planerar själv för Jonas har haft rätt slitigt på jobbet så han får haka på om han vill. Idag engagerade jag Erik att räkna ut hur många tapetrullar jag behöver. Han fick min lilla ritning där jag mätt upp sovrummet och räknade snabbt ut att jag behöver 8 rullar av tapeten. Jag hittade bra pris på tapeten hos Bygghemma så nu är beställningen lagd. Leveranstid 5-10 dag, det blir perfekt då hinner jag med underarbetet innan tapeterna kommer.
 
Förutom att bestämma mig för vilken tapet som skall få pryda vårt sovrums väggar så har jag hängt ut och vädrat mina kläder. Vi har en ganska gigantisk garderob i vårt sovrum och den måste ju flyttas vid tapetseringen och då måste den tömmas på alla kläder.  Jag tänker att garderoben kan flyttas till mitten av rummet under renoveringen för den går liksom inte att bära ut, då måste den monteras ned och det blir för drygt. Så den får stå kvar och täckas med plast och övriga möbler flyttas ut i vardagsrummet. Jag tänker att vi för enkelhetens skull ställer sängen i vardagsrummets ena del och faktiskt bor där under tiden. Det finns grott om plats för en säng där.
 
Tapeten jag har beställt är från Duro och hör till den gammelsvenska serien och heter  Astrid blå 692-02.
 
 
 
Ja sedan har jag naturligtvis åkt skidor på min lediga dag. Det blev en 2 timmars tur uppe i Tjärnaberget. Så himla fin dag idag och riktigt skönt att kunna sätta på sig skidorna ett par hundra meter bort från huset och sedan åka 23 km skidor. Ganska kallt men strålande sol var det.
 
För tre år sedan var det nästan en meter snö vid den här mätpinnen på myren vid Halla, nu är det dryga halvmetern. Det är bra det med.
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress