Eva Lång

Omskolning av plantor
Lite omplantering har det blivit idag och ett besök på Torsångs handelsträdgård tidigt i morse när de öppnade. Där shoppade jag en stampelargon för jag blev så nyfiken på att se om jag klarar av att ta hand om en sån och framför allt undrar jag om jag kan få den att överleva en vinter....nåväl det visar sig. Kul i alla fall för jag har aldrig haft en stampelargon. Två amplar med hängpetunia i blandade färger kunde jag inte heller motstå, sååå praktiskt att de på handelsträdgården redan har gjort jobbet så jag tog resolut med mig två till kassan. Två vita pelargoner slängde också med i shoppingen. 
 
Väl hemma efter däckbyte på Previan och en lugn jogg/promme med Solda så började jag så smått att skola om mina plantor. De började krypa ur sina små odlingspottor så jag stoppade ned dem i större krukor. Men jag säger bara purjolök....vad jobbigt att hålla på med. Här går till och med mitt tålamod i sank, vilket pill att skola om dessa taniga små stjälkar. Jag kan säga att det blev en hel del som jag bara struntade i. Jag har satt 30 st och nu får vi se vilka som ser livskraftiga ut, de kommer jag att plantera ut i pallkrage när det är frostfritt.
Squash och gurka är lite mera rejält att hålla på med så då fick jag upp planteringslusten igen. Dessa plantor ser jättefina ut så det finns stor chans att det blir en del gröna avlånga grönsaker i sommar igen. 
Basilika är ju en favorit hos mig så det blir några krukor av det. Chilin är lite för tanig ännu så den får växa till sig lite innan jag ger mig på att omskola den.
 
Men lite trångt börjar det bli nu. Hoppas på att kunna flytta ut en del till växthuset snart!
 

 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress