Eva Lång

Skördar chili och höststädar ute
I helgen har jag börjat höststäda växthus, blomkrukor, och så har vi plockat in utemöbler mm. Konstigt nog så är det lika skönt på hösten att få städa bort allt som det är på våren att få plantera ut och göra i ordning allt. Jag hann dock absolut inte färdigt men jag gillar ju att påta därute i trädgården så det känns gött att det är arbete kvar till nästa helg och då har jag dessutom ledig fredag så då hoppas jag på så lite regn som möjligt.
 
Testade en ny chilisort i år, Hungarian chili och den har varit väldigt lyckad. En större gul chili som har varit riktigt god att grilla. Nu när den är mogen börjar den bli ganska stark men tidigare har den varit perfekt som tilltugg till grillmat. Nu skall den torkas och malas ned till chiliflakes och användas i matlagningen. En perfekt ta-med-sig-present när man hälsar på hos vänner. Nu hälsas det ju inte på så himla mycket i pandemitider men jag får väl slinga förbi hos några av mina fina med en liten burk om ett par månader när chilin torkat i hop ordentligt.

(null)

I lördags hämtade vi också höstens låda med lamm, ca 15 kg. Allt var vacuumpackat så det vara bara att skriva på påsarna och stoppa i frysen. Lammen är uppfödda och slaktade på en gård i Gustafs och det känns superbra att handla våra lokala bönder.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress