Eva Lång

Projekt Garagebygge, rivning skjulet och tegelåterbruk
I går hackade vi ned de sista tegelstenarna. Det var skönt kan jag säga.... Tror nog inte jag kommer att knacka ned tegelstenar någon mera gång i mitt liv. Jag har provat på det rejält nu, vet hur man gör med råge och är till och med rätt bra på det, ha ha.
MEN jag ångrar mig inte, tror dessa stenar kommer att förgylla mitt framtida projekt växthus. Just nu är stenarna rengjorda från murbruk och staplade på lastpall samt inplastade för att vara skyddade från blöta. Så där kan de förvaras tills det är dags att dra i gång projekt växthus. 
För att knacka loss stenarna och skrapa dem rena använde jag stenklubban och en sorts stenhammare för bruk samt kofot. Kofoten använde jag bara när bruket satt väldigt hårt, vilket det gjorde i bland. Undrar hur farbrorn som murade väggen blandat bruket för det var ojämnt, ibland skitsvårt att få bort och på vissa stenar luckrades det upp mycket lättare. Stenklubban fick jag låna av hon som köpte hälften av tegelstenarna, supersnällt ju så den skall lämnas tillbaka nu. Inte avis på hennes jobb...hon plockade nämligen bara ned stenarna från väggen med bruk och allt och skulle spara rengöringen till senare.... uj uj. Stenklubban var i alla fall ett superbra verktyg för detta ändamål. Ska Ni någon gång plocka ned tegelstenar så rekommenderar jag en sådan. (Den i mitten)
Positivt med knackandet är att dessa verktyg gjort mig riktigt stark i handleder och underarmar. Kroppsarbete skulle vi alla behöva mera av, det är heeelt säkert det!

(null)
 
Lite uppdatering under resan "knacka tegel".
Som Ni ser har det rivits en massa också under tiden. Nu är det i princip bara tak och stomme kvar. Jonas och Erik rev massor förra helgen när vi tjejer var på turné till Fränsta. 

(null)

(null)

(null)

Här tog jag över knackandet efter att ha sålt halva väggen. 
 
(null)     

(null)     

(null)         

(null)     


(null)

Nu är det dags att fortsätta att plocka ned resten av skjulet. Vi börjar med taket.
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress