Eva Lång

Två vardagar på garagebygget
I går torsdag, var det byggstädning för mig. Hela dagen tog det att få ordning på allt spill från gips, spik/skruv/plast/spännremsor/träspill/plåtspill mm. Jag sorterade skräpet på kärran så det skulle vara enkelt att slänga när vi kom till tippen. Någon gång när vi slarvat ordentligt med packning av släpkärra så har vi typ fått köra mer än ett varv där uppe på Fågelmyra, ha ha. Men det var INTE planen inför denna tippenrunda. Vi insåg att det skulle ha kort om tid när vi väl var där då Jonas hade möten sent med jobbet så därför skulle vi inte komma iväg förrän det började bli stängningsdags där uppe på tippen. Så därför var det viktigt att kärran var packad efter hur man slänger skräpet på Fågelmyra. Vi var supersnabba så vi åkte därifrån en kvart före de stängde.
 
15 000 steg fick jag ihop i ett nafs igår, endast här hemma på gården!!!.Så målet med 10 000 steg per dag under oktober var lätt som en plätt igår.
 
Nu har vi avvaktat några dagar och vår hund verkar faktiskt bli återställd efter måndagens akuta besök på djursjukhuset. Vi har gått flera promenader de sista dagarna och hon springer upp och ned i trapporna i huset så det verkar kunna bli bra igen. Vi har inte ansträngt henne med med någon löptur ännu, även om hon tydligt talade om att hon ville följa med Jonas när han sprang. Nej hon får allt vänta lite med det, men hon funkar alldeles utmärkt i vardagen vår lilla Solda.
 
Idag, fredag målar jag takutsprång under nocken, jag passar på att grundmåla medans byggarbetsplats ställningen fortfartande  är på plats.
 
(null)

Vi har också haft snickarn här idag och det är sååå bra. Han är verkligen superbra och supertrevlig. Det bara smäller till när han jobbar. Han var här på förmiddagen och under den tiden hann innertaket reglas och plastas upp. Innerväggen som skall skilja orangeriet från garaget byggde han också upp. Nu är det vår tur att jobba lite på insidan. Det skall isoleras så det får bli helgens arbete, förutom att jag skall måla mera då förstås. En inspektionslucka till vinden har också tagits upp så vi kan förvara lite bräder och annat bra att ha där uppe. Jonas har semester och är med och lär snickrandets konst idag, det tycker han är jättekul! SnickarRonny skämtar om att han sätter honom på några uppgifter där han inte är i vägen, ha ha. God stämning har vi här på bygget!!
 
(null)

 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress