Eva Lång

Projekt garagebygge, grunden anläggs
Nu är grunden på plats. Det är gjutet och klart!! Till veckan startar resning av stommen.
 
Lite körigt blev det på slutet åt bygg-gubbarna då det var fuktigt i luften och betongen var blöt. Det tog extra lång tid för cementen att "brinna ihop" så gubbarna fick en riktigt lång dag hos oss den dagen de gjöt plattan. De kom inte iväg hemåt förrän vid 18-tiden och då fick de för säkerhets skull lägga över presenning på alla dryga 90 kvadratmetrarna då det befarades regn under natten. MEN nu två dagar efteråt ser det bra ut säger proffsen och vi litar på dem.
Vi har fått tips från vår vän som är teknikskt ansvarig om att ta in ett avvägningsprotokoll efter utfört arbete så det har vi meddelat våra hantverkare att vi vill ha. Då får vi styrkt att alla mått är på sin plats och när man inte är grundläggningsexpert själv så kan det vara bra att ha ett sånt protokoll tänker vi.
 
Så här ser det ut nu när grunden är helt klar. 


(null) 

   (null)

Några bilder under arbetet som pågått sedan min förra rapportering. 

(null)     

(null)     

(null)     

(null)         

(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)         

Helt galet vilket jättejobb som görs där i jorden/marken innan ett hus kan resas. Det är första gången som jag följt hela den processen vid en byggnation så nu har jag sett och förstått vad viktigt det jobbet är. Förstår också lite mera nu varför det är en så kostsam del av husbygget.