Eva Lång

Projekt garage, takläggning
Skulle säga att vi är 4 personer som jobbat stenhårt med uthållighetsstyrketräning i 5,5 timmar idag. Vi har gått väldigt många gånger upp och ner för trappen till byggarbetsställningen, undrar just hur många?
Vi började kl 9 och körde på i ganska precis 3 timmar innan lunch med att lägga upp alla pannor på taket. Det blev några vändor det! 10 000 steg var liksom inget problem att klara av idag. Pannorna var buntade om 4 st och det var tur att det inte var fler i varje bunt, den vikten räckte gott och väl. Vädret var på vår sida på förmiddagen och det var skönt, vi visste ju att regnet troligen skulle komma vid 14 tiden.
 
(null)     

(null)     

Eftermiddagspasset drogs igång och vi hann inte lägga ut många pannor innan det började småregna precis som utlovat och sedan höll det på under hela tiden vi lade ut pannorna på bärläkten. Vi delade upp oss så vi var 2 i par på varje sida och optimerade på så sätt läggningen. Lina och jag blev ett riktigt radarteam på ena sidan. Erik var rätt grym för han lade en hel del själv då Jonas behövde serva med lite mätningar och annat emellanåt. Trots det så gick vi i mål med båda sidorna ganska samtidigt. Okej då, killarna var lite före...
 
(null)     

(null)     

(null)         

(null)     

Vi är väldigt nöjda med färgen på takpannor och vindskiveplåt. Jag gillar inte tegelröd färg mot röda hus utan vill ha den färg som är "mera" röd. För oss blev det en Jönåkerspanna då det var där jag hitttade den nyans jag ville ha. Jag säger jag eftersom Jonas är färgblind så i dessa lägen har jag fullt förtroende från honom att göra färgval och det är jag glad för. Jag behöver aldrig deala utan får som jag vill, ha ha.
 
(null)

Nockpannorna kom inte på plats idag. Det fanns inte en chans att kunna klättra upp på de lagada pannorna i regnet för de blev så hala så de får vi lägga en dag när det är torrare. Förhoppningsvis i morgon. Då skall det också bäras in gipsskivor och isolering i garaget som nu ligger utomhus. 
 
Nu har vi välförtjänt säckat ihop i soffan och tittar på superettan i fotboll. Brage möter Degerfors och Oscar är på plan och vi hoppas på seger idag!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress