Eva Lång

Hämta mossa på löpturen
Som lite extra fint och för att täcka jorden i min höstplantering ville jag ha lite toppmossa. Därför fick det bli lite plocka mossa på löpturen. Både Jonas och jag packade på oss löparryggorna så vi skulle ha plats för mossa i dem och så drog vi ut på en fin längre tur på 80 min berget. Mossa hitta vi så det räckte gott och väl till det jag hade tänkt. Jättenöjd med planteringen och kul att använda jorden från sommarblommorna ett par månader till.
 
(null)     

(null)         

Hundbajspåsar är bra till mycket, ha ha. Idag plocka vi mossa i dem. 
 
(null)
 
Trist när man stannar till i skogen för det är verkligen mycket älgflugor. Idag hade jag säkert 10 st på mig totalt...och Solda gillar dem inte alls. Det syns nästan på bilden vilken skeptisk hund vi har när vi stannar till lite. Hon kan ju inte själv ta bort dem sig så hon känner bara att de kryper runt och hon får nästan panik i bland. När vi kom hem så fick hon i vanlig ordning duscha av sig i källaren och sedan körde jag dammsugaren på henne. Det gillar hon skarpt för då luftas pälsen och nu hade hon ett par flugäckel som kröp omkring trots att vi försökt får bort dem med dusch, så de krypen gjorde vi slut på ganska effektivt med den mjuka dammsugarborsten.
 
Vi fyllde kroppen med energi i form av lunch efter löpturen och sedan så harvade vi på i trädgården i några timmar. Pallkragar och trädgårdsland rensades så de skall vara redo att ta emot vintern. Växthuset hann jag inte helt avsluta/stänga ned i dag så det hoppas jag bli klar med imorgon. Jonas skottade och flyttade jord som blivit över efter grävning och planering av grunden till garaget. Den jorden spar vi så vi kan bättra på gräsmattan lite överallt i trädgården till våren. 
Nu har vi en full släpkärra igen så imorgon blir det en tur till tippen med diverse skräp och trädgårdsavfall.
 
Måste bara göra ett tillägg här lite efter att jag publicerade inlägget först. Jag sa ju att jag hade flera älgflugor, (eller hjortlusflugor som de också kallas) på mig under löpturen och att Solda inte gillar dem. 
När jag kom hem slängde jag in min löparväst i tvätten. Tro det eller ej men efter att ha tvättats i maskin kryper en älgfluga med vingarna kvar runt på min löparväst..... hur är det möjligt? Tur inte de här krypen är större och farliga, de har stark överlevandeförmåga.Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress