Eva Lång

Tog mig tid till materialvård
Sååå skönt, skidorna är nu vallade så vintern kom bara kom!!! Hoppas verkligen det blir en riktigt bra vinter 2020/2021. Tänk att få fylla på kroppen med massa mil från skidåkning, det är ju drömmen det!
 
Torsdag idag och jag hade ledig eftermiddag så då tänkte jag att nu får jag baske mig ta mig tid och fixa våra skidor. Måste erkänna att några par stod orengjorda sedan i vintras....inte bra. MEN nu är allt i topptrim och det var rätt många skidor, 18 par som nu är parafinerade och skall sicklas när det är dags att åka. 4 par klassiska till mig, Jonas, Lina och Erik är även sicklade och redo för något lager fästvalla den dagen snön är här. Annas skidor är självklart också preppade tills hon kommer hem från Spanien i februari.
 
Det skall bli spännande när vi får flytta ut prylarna i garaget och få lite större yta än vad jag står på för tillfället här nere i källaren. Det var faktiskt riktigt mysigt att fixa med skidorna idag och dessutom blir ju saker roligare när man känner att man behärskar dem och vallning, jag det kan jag faktiskt påstå att jag behärskar. Har stått i vallaboden och pysslat med vallaväck, sicklar, parafin från vilket man dragit in en del ångor i lungorna, vallaburkar, klistertuber, kletiga trasor, gasoltuber, varmluftspistol, vallaklossar, sicklar, putsborstar mm mm ja ganska många timmar i mitt liv har jag tillbringat i vallaboden.
När jag för typ 100 år sedan gick på skidgymnasiet i Järpen fick jag verkligen lära mig att fixa med materialet själv. Det var ingen av tränarna som gjorde det så när jag flyttade hemifrån och inte hade pappa med mig var det den hårda vägen som gällde, nämligen att lära sig så fort som möjligt att fixa bra material till träningarna och faktiskt även ibland till tävlingarna. Det var inte alltid pappa var med och då fick man vackert fixa sina skidor själv med varierande resultat...
 
Men nu har jag full koll på mitt material och vet att det är i topp trim så nu är jag såååå nöjd, ta da!
 
  (null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress