Eva Lång

Stickat till mig själv i Alafosslopi
Nu är min tröja klar och i den kommer jag att hålla mig sååå varm. 
 
(null)
 
Jag har stickat efter en beskrivning från @valdresknitting. Karolina designar sina mönster själv och har många fina tröjor att välja bland. Jag fastnade för denna som hon kallar "Triton" och jag valde att sticka den i blå/grå toner.
 
(null)
 
Garnet heter Alafosslopi och är ett isländskt garn som innehåller både täckhår och underhår. Garnet är därmed både vattenavvisande och mycket värmande. Det är många som tycker att ull kliar men ullen mjuknar efter en tids användning. Tröjor stickade i detta garn bör dessutom blötläggas i kallt vatten så att luften går ur tröjan och av denna behandling mjuknar också tröjan ytterligare. Hade ingen aning om detta förut men nu har jag fått lära mig något nytt. Viktigt är att tröjan torkar i plant läge, jag lät den ligga på golvvärmen i tre dagar och sedan fick den åka ned i tvättstugan där jag lade den på torkställningen och körde luftavfuktaren ett dygn. Sedan var tröjan redo för användning. Det var lite roligt när jag skulle blötlägga tröjan för jag stoppade ned den i en hink och började fylla på med kallt vatten....jag fyllde och fyllde och fyllde och tänkte hur mycket vatten går det egentligen i en hink...för ullen var helt extrem på att suga upp vattnet.  Ett tag tänkte jag faktiskt, -vad har jag gjort för den här kommer ju aldrig att torka?
Genom mina senaste stickade tröjor har jag blivit lite inspirerad och är sugen på att skapa ett eget mönster och jag har vissa tankar på hur det kan se ut, så vi får väl se om jag skapar en egendesignad tröja så småningom. Jag är ju en kreativ person som inspirationen lätt flödar hos så jag fastnade lite i detta spår med mönsterskapande och beställde genast två spännande böcker som jag har grottat ned mig i för att få ännu mera inspiration och ideér. Boken "Sticka nordiskt" är som en liten utbildning i hur man kan gå tillväga och hur man skall tänka för att skapa mönster så den gillar jag skarpt.
 
(null) 
 
Nästa stickprojekt är en tröja till Jonas. Garnet jag beställt kom idag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress