Eva Lång

Projekt garagebygge, glaspartier insatta
Nu är glaspartierna på plats i den del av garaget som vi kallar för orangeriet och det blev så bra som jag hade hoppats, kanske lite bättre faktiskt. Det är svårt att i förväg se framför sig hur det kommer att se ut även om det finns en detaljerad ritning. Jag funkar nämligen så att det är först när materialet är på plats som jag med säkerhet kan se hur det harmonerar med bygget i övrigt. Enbart visualisering funkar inte för mig, jag måste korrigera allteftersom resan pågår. Men denna gång har faktiskt planeringen varit så grundlig och genomtänkt att det troligen inte kommer att behöva korrigeras så mycket på vägen mot målet. Men det är det som är roligt med att bygga och styra ett projekt själv, då går det att ändra lite om man inte blir nöjd.
 
Vi har tänkt att det skall finnas fina ljusinsläpp från alla fyra väggar som ger bra sikt inifrån och ut på gården vart än man befinner sig i garaget. Det har varit en liten utmaning att tänka så, liksom lite utanför boxen. För det är inte direkt det vanliga upplägget när man bygger garage att man planerar efter ljusinsläpp. Vi bygger en innervägg mellan garage och orangeri med ett panoramafönster just för att maximera ljusinsläppet i båda rummen. Vårt garage skall vara en sån där inbjudande plats där vi båda trivs att tillbringa tid och pyssla med diverse saker. Det här blir riktigt kul och spännande!!
 
Nu ser jag fram emot att få garageportarna på plats så kortsidan ut mot vägen kan byggas klar. Portarna har varit restnoterade men borde snart vara på G.

(null)

(null)

(null)
 
(null)

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress