Eva Lång

Lite fix hos kidsen
I kväll ryckte firma Pling & Plong ut till de mindre kidsen för att bidra med vår hjälp. Då Anna är på utlandsstudier fick jag rycka in och rädda upp situationen för en AloeVeraplanta som höll på att växa ifrån sig själv och dessutom hade den 7 bebisar i krukan så det var riktigt trångt. 
Moderplantan var riktigt stor så trots att jag hade tagit med mig en som jag trodde tilllräckligt stor kruka så räckte den inte till. Det fick bli att åka på IcaMaxi och köpa en plasthink att plantera i. Oscar borrade några hål i botten på hinken och sedan bestämde vi att plantan får bo där ett tag. Vi hittade en fin tygkorg i källarförrådet med en stor tät plastkruka i som fick omsluta växten och det blev riktigt bra. En av bebisarna fick bo i den gamla stora krukan så den kommer att kunna växa till sig rejält där. Nu hoppas vi att vi fått styr på plantan så den klarar livhanken och återhämtar sig till matte Anna kommer hem igen.
 
Att plantera om blommor inne är verkligen ingen favorit. Det blir jord överallt känns det som.... Jag vill göra sånt utomhus. Men det var inte läge att flytta på denna plantan hem till oss utan den behövde aktuvård på plats så att säga, ha ha. Men vi städade upp efter oss så det blev riktigt fint. Att plantera inne så här påminde mig om när min kära svärmor passade på att plantera om våra blommor inomhus när hon var på besök. Hon var expert på att ha jord och blommor överallt i köket och jag minns att jag tänkte att det var bäst att hålla sig undan så hon fick jobba ifred. Men tänk vad bra det blev! Hon redde ut den där oredan alldeles utmärkt och jag var så glad över att få hjälp! Hon var verkligen duktig på att fixa med växter och trädgård, bästa Birgit!
 
(null)
 
(null)
 
Jonas och Oscar fixade också till sänghyllorna som vi haft på to-do-listen en längre tid. I lägenhet är det ju slagborr som gäller när man skall sätta upp något på väggarna så himla tur att vi har en sån. Det blev kanon med hyllorna, men har inga bilder på detta, glömde helt att ta det.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress