Eva Lång

Pallkragar och växter
Förutom träning som så gott som alltid ingår i mina helger (idag en härlig löptur på jaktmarkerna som jag skriver om i tidigare inlägg) så har det varit en helg med massa fix och förberedande för odlingar. Det här med trädgård är verkligen skönt för kroppen. Kroppsarbete deluxe som kroppen kan bli helt slutkörd av, det är väl därför jag gillar det, ha ha.
Vi började redan i torsdagskväll med att gräva upp två gamla buskar som inte längre gjorde något större intryck. Gamla, torra och alldeles för ovårdade samt att de stod väldigt felplacerade framför växthuset. De stal för mycket sol och för mycket plats helt enkelt. När dessa väl var borta återstod det stora jobbet med att färdigställa marken där de vuxit. Miljarder rötter att gräva bort i jorden och en del grästorvor igen! Tror gräva grästorv har blivit min styrekträningsfavorit!!! 
Nä skämt åsido men jag behövde få plats för fler pallkragar och då var det bara att gräva. Tre pallkragar till blev det och där skall troligen mina squashplantor få växa så fort jag törs plantera ut dem i detta förrädiska majväder. Dock kvarstår det att fixa till den grop som återstår efter den ena busken. Funderar på om det inte blir en pallkrage där med, enklast när det redan är jordigt där så att säga. 
 
(null)         

Röjde runt i mina pallkragar med jordgubbsplantor gjorde jag också och det blev riktigt bra. Gav bort en hel del revor som hade skaffat sig fina rötter sedan i höstas och det jag inte orkade ta hand om fick faktiskt gå till komposten. Nu har jag jordgubbsplantor både i pallkragarna och i några krukor inne i växthuset. Kul att se om de i växthuset tar sig och ger jordgubbar tidigare än plantorna i landet. Vore kul med riktigt tidiga jordgubbar. 
 
(null)         

(null)             

Pallkragarna där jag har jordgubbarna täckte jag faktiskt med fiberduk. Tänker att det kan vara bra nu i några dagar tills plantorna får ta sig. Jag köpte fiberdukar anpassade till pallkrage förra året och hade glömt dem när jag såg dem bland krukorna i förrådet. Perfekt ju!!
 
Nya markeringspinnar att märka ut planterade rader i pallkragar och på frilandet fick Jonas kapa åt mig av material som låg som avskiljare vid leveransen av trätrallen. De låg mellan brädorna för att hålla spänn mellan de olika lagren. De var av helt perfekt material och Jonas kapade upp dem när han ändå hade sågen framme.

(null)     

(null)     
  
Vitlöken har kommit upp ordentligt och i helgen satte jag vanlig gul lök. Lite sent kanske men nu är de på plats i pallkragen. 
        (null) 
       (null) 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress