Eva Lång

Grästorvorna knockade mig ikväll
Fy sjutton vilket gympass det blev i trädgården med grästorvorna....
fredagsmys, not!
Ångrade så flera gånger ikväll att vi lät dem ligga kvar på tomten medan vi byggde altanen och att vi inte körde iväg dem direkt... men det är lätt att vara efterklok. Vi hade tänkt att det är bra att slå ur torvorna och använda jorden på ställen där vi behövde fylla ut gräsmattan. Det var väl bra tänkt MEN väldigt många av dessa torvor innehöll en massa sten vilket vi inte räknat med så när vi slog ur dem fick vi massor med små och ganska stora stenar  i gräsmattan. Vi som bara har sandjord här hade ju inte räknat med detta men nu mindes vi att vi fick väldigt mycket sten i den jord vi köpte som fyllnadsmassa när vi byggde ut huset år 2000. 
Så förutom att tömma varenda jädra torv på jord, lägga resterna på släpkärran och köra till tippen ett par vändor så har vi fått kratta och plocka sten till förbannelse!!!
MEN nu är det klart, det är sen fredagkväll och jag är sopslut.
Kanske inte så konstigt efter 4,5 timmes träning med spade, lyft av tung torv, krattning och miljoner knäböj för att plocka sten. Sällan har jag varit så fruktansvärt jordig som ikväll så det blev det en dusch och sen pladask i sängen. 
Kommer inte att spara på torv någon mera gång!!
 
 
(null)         
 
Resultatet sen fredag: grästorven borta, krattat och fint. 
 
(null)     
 
Här ser man alla eländiga torvorna ligga och gotta och växa fast sig i gräsmattan. 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress