Eva Lång

Veckans-OL v.49
Nattorientering!!
Det var riktigt kul men svårt. Jag lockade med mig min träningskompanjon sedan lååång tid tillbaka, Mia. Jag sa, jag fixar kartor, du OLar och jag hänger, haha. Det gick hon naturligtvis med på, inte tackar hon nej till en löptur i skogen hon inte...
Vi tror faktiskt vi skall ladda till och söka upp någon patrulltävling i fjällorietering Som vi kan delta i. Hoppas sommaren 2021 har något att erbjuda och att det går att genomföra och att inte pandemin fortsätter sätta stopp för idrottsevenemang.
 
Kvällens bana innehöll många kontroller 20 st, både kontrollplock och några kontroller med långa avstånd. Banan var 7 km men vi hade 11 km på klockan när vi var klar och drygt 2 timmar så vi har tuffat på kan man säga. Det var ändå såå kul och många spik. Men några kontroller gjorde vi riktigt omständiga vägval på och det tog som sagt tid och gav många kilometer. Vi konstaterade bara att det var länge sedan vi sprang ett pass i obanad terräng i 2 timmar. 
 
Väl framme på parkeringen i bilen innan vi skulle börja springa kom jag på, shit jag har ju glömt att sätta in linserna....vad tänkte jag på där? Tänkte att jag kanske ser banan ändå i det starka ljuset från pannlampan, men ha ha det var ju toksuddigt! Visserligen skulle Mia göra huvudorienteringen men jag vill ju ändå vara med på kartan och läsa så mycket som jag hinner. När hon då säger;  jag som inte ens ser med mina linser... då skratta vi som två tok, vad ska det bli av denna träning tänkte vi båda. Som tur var hade jag med mig mina gamla glasögon och de är så pass svaga att jag tänkte jag testar att springa med dem. Det gick faktiskt rätt bra ändå, men längst bort på banan började det bli fuktigare i luften och vi kom in i lite blöta grönområden och då immade glasögonen igen rätt duktigt. Jag fick springa och plocka av dem massa gånger och putsa dem med sämskskinnet på skidhandskarna. Till slut kom jag in i den rutinen  med, man löser liksom det man behöver.
Vid kontroll 15 började banan kännas lång och vi var rätt blöta efter att ha sprungit i grönområdena så då var vi rätt nöjda att vi var på väg hemåt. 
 
Tillbaka till bilen var vi två riktigt nöjda 50 + ladies med 2 timmar skogstramp i benen. Vi gör om detta om det inte kommer snö, det är säkert!
 
  (null)

(null)     

(null)     
Maria Jonsson

Gud så skönt att vara i skogen och vandra 😊

Svar: Ja en stund i skogen är så bra för kropp och knopp :)
Eva Lång

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress