Eva Lång

Laxgryta med smak av saffran och apelsin
Vill dela med mig av ett recept på en smarrig laxgryta. Såååå himla god att jag vid lunchen idag berömde mig själv för att den blev så god. Den innehåller saffran så det är ju lite extra passande i Juletider. Trodde nog inte den skulle hamna här på bloggen så jag tog aldrig någon riktigt bra bild tycker jag själv, men typ så här kan det se ut när resultatet är färdigt. Jag kanske gjorde lite mycket sås, men såsen var så god så den kan man slösa på. Jag serverade grytan med kokt potatis och grönsaker. Jammie!!!   
 
 
 
 
Laxgryta med smak av saffran och apelsin
 
Ingredienser, 4 portioner
 
600 gr laxfile
2 gula lökar
smör att steka i
salt och svartpeppar att smaksätta laxen
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl creme fraiche
1 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
0,5 gr saffran
1 apelsin, endast skalet skall användas, det ska rivas
1 kruka persilja
 
Servera med kokt potatis och grönsaker
 
Om man tycker om räkor så tror jag att det skulle bli supersmarrigt att blanda i det i grytan. Det skall jag prova nästa gång. Tror en burk med skalade stora räkor blir lagomt.
 
Gör så här
 
Skala, skiva och stek löken i smör, låt den få lite färg, lägg åt sidan.
 
Dela laxen i kuber, salta, peppra och stek på medelvärme i smör.
 
Blanda grädde, creme fraîches, vatten, smulade buljongtärningar och saffran i en skål.
 
Riv apelsinskalet på rivjärn, hacka persiljan och blanda i båda ingredienserna tillsammans med gräddblandningen.
 
Lägg tillbaka löken tillsammans med den stekta laxen och blanda i gräddröran. Koka i hop i ca 5 minuter.
 
Servera med något du tycker passar. Jag kokade potatis och gjorde en grönsallad.
 
LYCKA TILL!! Det här är verkligen supergott!!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress