Eva Lång

Fänkålssoppa med räkor och saffran
Inspirationen har börjat flöda igen i Evaskitchen. Under hela hösten har så mycket av min energi lagts på rivande av skjul och byggande av garage att inspirationen i köket inte riktigt infunnit sig och det har varit lite tråkigt. Tiden har liksom inte funnits men nu har det lugnat sig där ute med garaget och jag har börjat googla på råvaror och vad de kan användas till igen. Nu när det är så prisvärt att köpa rotfrukter och grönsaker så ligger mitt fokus en del där. Pål Svensson är en kock som jag blir superinspirerad av och jag hoppas kunna gå hans matlagningskurs framöver.
 
Jag googlade lite på fänkål och fick inspiration till denna spännande soppa, som jag naturligtvis gjorde om lite....har ju sååå svårt att hålla mig helt till ett recept. Det måste vara min personlighet med en hel del inspiratör och "gult" i min profil som gör detta. Jonas brukar säga att Eva kan väl aldrig hålla sig helt till ett recept.....och Ja det stämmer, ha ha.
 
Detta är en soppa som jag vill dela med mig av i juletider. Den var verkligen sååå god och den kan man mycket väl bjuda på till fina förrätten när bästa gästerna kommer likväl som den blir en smaskig vardagslunch. Eftersom soppan innehåller saffran blir det lite extra touch av Jul vilket passar lite extra bra nu då!
 
Fänkålssoppa med räkor och saffran
 
Ingredienser 4 portioner
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor fänkål
  • 1 stor potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 200 gr stora räkor i lake
  • 1 knippe dill
  • 1 stor tomat
  1. Skala och skiva lök och vitlök. Ansa och dela fänkålen i bitar. Skala och skiva potatisen i tunna bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan och smöret i en gryta som du kan koka soppan i. Tillsätt saffran och buljon, koka sedan försiktigt i 20 min.
  3. Låt räkorna rinna av och klipp dillen.
  4. Dela tomaten och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i små bitar.
  5. Blanda räkorna med dill och tomat i en skål.
  6. Tillsätt grädden till soppan och koka ytterligare 5 minuter.
  7. Mixa soppan med en stavmixer, smaka av och tillsätt salt och peppar.
  8. Servera soppan med räkblandningen och ett gott bröd med en god ost.
 
  (null)
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress