Eva Lång

Dan före dan före dopparedan
Nu har julmyset slagit till i Evas kitchen. Äntligen, det har varit så mycket annat som varit viktigare och tagit min tid fram till nu i kväll så det känns härligt att få börja laga lite mat inför julen. Som tur är så lagar Lina och Erik en hel del som de tar med sig på Julafton. Skönt att de har piggnat till nu efter ett par veckors virus så vi kan träffas under julhelgen. 
 
Men det blir en konstig Jul i år....minimal social kontakt och ingen dejt alls med min och Jonas familjer. Kommer att sakna mamma och svärfar i år då de varit hos oss flera jular och jag älskar verkligen när de två är hos oss. Det får bli umgänge på FaceTime i år, trist men bättre än inget.
Dessutom har vi Anna utomlands och det suger verkligen... saknar henne mest nu och då och nu kommer saknaden efter lilla älskade ungen att vara så stor. Men det är bara knappt 1,5 månad kvar nu tills kommer hon hem igen!!
 
Vi har skickat ett paket till henne som hon fick idag, men som hon inte kunde hämta ut förrän i morgon. Så nu kan vi här hemma pusta ut att det kom fram i tid. 
 
I kväll lades spjällen in i marinad och det är nog den mest grymma marinaden. Det är Per Morbergs honungsglaserade revbensspjäll och det brukar bli superbra. När man tycker att en marinad är grym vid provsmakning, då brukar det sällan bli fel!!! 
 
Hovmästarsås vispades ihop och det är verkligen godare med hemgjord än köpt...det är sedan gammalt....
 
Dopp i grytan såklart!
 
Griljering av skinkan och naturligtvis provsmakning innan läggdags. 
 
I morgon fortsätter kockandet här hemma. Nu är det dags att knyta sig.
   
 
 
 
Finaste blomman som gjorde mig såå glad idag. Den kom från min älskade lillasyster Anette och hennes goa familj. Med dem blir det definitivt FT under helgen.
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress