Eva Lång

Projekt Garagebygge har startat
Vårt stora projekt Garagebygge har nu startat. Vi går all-in och det är jättekul. Nu är det så att det här projektet innehåller inte bara ett bygge utan också en rivning av befintligt skjul/garage och det är där vi befinner oss nu. En del av jobbet hittills har varit att rensa ur skjulet och att göra oss av med allt som vi inte kommer att behöva framöver. Vilket jobb.. och jösses vad man samlar på sig genom åren. Men jag är lyckligt lottad för jag bor med en man som älskar att sälja saker på blocket och gör det jäkligt bra också. Han har sålt saker hela våren. Allt från sängar och fåtöljer (vi har passat på under sommaren att sälja saker även inombus som vi inte har behov av längre) till att sälja taktegel, och tegelstenar, carport, lagerhyllor mm.
 
Takteglet var inga problem att sälja. Vi satte upp grannens byggnadsställning så det skulle vara enkelt att klättra och plocka ned pannorna. Förra året när vi målade huset tänkte vi väl inte att den där ställningen skulle upp här hos oss igen så snart. Men den här sommaren har vi byggt ställningen både hos kidsen som målat huset och nu då igen här hemma för att riva skjulet. Men den är sjukt bra, tur bästa grannen vill låna ut den till oss. Vi bjuder igen med att låna ut vår släpkärra till honom ganska ofta.
 
(null)

Takteglet åker ned.
 
(null)

(null)

(null)

Skjulet var murat och isolerat på insidan och det berodde på att farbrorn som bodde här och byggde skjulet var murare och odlade massor med potatis och hade mycket fruktträd. Han hade helt enkelt murat och isolerat skjulet för att kunna ha det som jordkällare. Vi har också insett att det har varit ett väldigt bra klimat där inne för vi har förvarat äpplen där och det har gått riktigt bra.
Teglet som var murat på insidan har vi hört kan komma från olika jobb som farbrorn gjorde, bl a var han med och murade på Säters sjukhus. Kanske blev några stenar över där? Hälften av teglet sålde Jonas på blocket till en kvinna som skulle bygga utekök och grill. Resterande stenar behåller vi själva och det håller vi på att knacka ned för fullt och staplar på lastpallar. Jag passar också på att knacka rent teglet från bruket så det är inte så värst snabbjobbat. Men det är riktigt fina stenar värda att spara ett tag.

En liten resa kommer här på rivning/återbruk av insidan skjulet fram till i kväll. 

(null)

(null)

  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jag har en liten plan på ett framtida "projekt växthus" där jag vill göra en mur av stenarna. Det blir nog kanonfint och kul att kunna återanvända stenarna som farbrorn har släpat hem hit till gården i slutet på 50-talet. Vi vet att isoleringen gjordes -58 då det var isolerat med gamla tidningar daterade till då. Vi sparade de tidningar vi kunde så det blir kul att läsa igenom dessa i höstmörkret. Just nu har vi inte tid med att sitta ned och läsa tidbingar. Vi har ett preldatum när plattan skall gjutas till nya garaget och det är vecka 40 så nu är det bara att jobba vidare med knackning och rivining. Tidningarna kan vi luta oss tillbaka längre fram och mysa med.
 
(null)

När jag som bäst höll på att knacka tegel i eftermiddags kom det två killar och rev carporten och tog den med sig. Blocket är ju bara toppen!!! Tänk vad mycket vi lyckas få till återbruk när vi kan sälja till andra som ser en nytta med prylarna. Det känns mycket bra. Återvinning och hållbahet känns väldigt rätt.
 
Bilder på skjulet innan vi påbörjar rivningen och läget som det ser ut i kväll.
 

(null)     

(null)     

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress