Eva Lång

Rustar med en egen försvarsarmé
Med allt hemskt som händer runt om i världen med covid 19 behöver vi alla mera än  någonsin en kropp med starkt försvar. Vi behöver typ en egen liten armé av immunförsvar som hjälper oss att hålla  covid 19 på avstånd. Till det tror jag att vi definitivt behöver en kropp med bra kondition. Just nu är jag såååå nöjd att jag sedan jag var liten har byggt upp en bra grundkondition och att jag fortfarande underhåller den så bra jag kan med de förutsättningar jag har. Alla vi människor har en kropp och det är vår uppgift att hålla den i trim för att ge oss själva bästa förutsättningarna för att som jag tjatar om "Leva frisk längre". För mig är det som jag skrivit om tidigare självklart att träna kondition, styrka mm (allsidig träning) för att bygga upp en hållbar kropp. Naturligtvis är det så att jag också blir sjuk och skadar mig ibland, men jag jobbar alltid målmedvetet för att komma tillbaka till ett så bra skick som möjligt.  
 
Jag vet mycket väl att vi människor har olika förutsättningar och jag får ibland höra att "det är ju så lätt för dig som har tränat sedan du var liten, du har det där med dig". Bullshit!
Jag kämpar också med motivationen både nu och då men jag vet att jag mår så mycket bättre om jag rör på mig och rör jag på mig så får jag ett mycket trevligare humör också. 
Jag tror att det alltid finns något man kan göra för att ge sig själv bättre förutsättningar utifrån den situation man befinner sig i och utifrån den kropp man har. Det sitter helt enkelt i beslutet hur man vill ha det! Man måste göra ett val! Det är samma sak om man vill komma ur ett beroende, av alkohol eller annat, det sitter i beslutet. Att försöka ta sig ur ett beroende kan vara hur svårt som helst, detta vet jag, har sett det på nära håll!!
MEN det går.
 
Nu vet vi alla att det inte är så enkelt som att en tränad kropp ger garanti att klara sig undan den hemska covid 19 som härjar utan har drabbas alla olika typer av människor i vårt samhälle, vältränade, friska, sjuka, gamla osv. MEN jag är envist övertygad om att ifall/när vi drabbas av corona  så ifall vi är rustade med bra kondition har vi också en stabil grund för att bekämpa den svåra prövning som denna eländiga covid 19 kastar på oss.
 
Jag läste på nyheterna att vårdpersonalen på IVA rekommenderar oss alla att göra andningsövningar för att träna lungkapaciteten samt att vi ska utföra pulshöjande träning för att få ett starkt hjärta. Vi skulle också dricka ordentligt om vi får feber och blir sjuka då många som insjuknar är uttorkade och det tar väldigt mycket kraft att återställa vätskenivån i kroppen när man är svårt sjuk.
 
I kväll gjorde jag mitt jobb och byggde vidare på en av mina hörnstenar, min kondition genom ett pulshöjande fint löppass uppe i Tjärnaberget med vovven. 
 

 
(null)

 
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress