Eva Lång

Korvpanna a’la Evas kitchen
Här kommer ett eget recept på en korvpanna. Den tillagade jag till mig och Jonas på söndag lunch när han kom hem från fjällen tidigare än planerat. Det blev typ lite bråttom när han ringde och sa att jag är i Gagnef nu, snart hemma och är hungrig! Jag hade inte räknat med mer än en lunch på lite smårester till mig själv eftersom han skulle komma senare på eftermiddagen, så nu var det dags att vara kreativ igen... 
Hade ett paket med kryddade korvar, vitlöksgrill från Siljans chark i frysen. Dessa är såå goda och det är hög kötthalt i dem, vilket jag oftast väljer numera när jag lagar mina rätter. Jag gillar Siljans chark för deras signum är just korv med hög kötthalt och med få eller inga tillsatser OCH det är lokalproducerat!
 
(null)
 
 
Korvpanna a’la Evas kitchen
3 personer
 
  • 1 paket korv, Siljans vitlöksgrill
  • 1 bit vitkål
  • 2 gula lökar
  • några kvistar färsk persilja
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • chiliflakes 
  • salt
  • peppar
  • 1 stann broccoli 
  • 1 liten zucchini
  • fullkornspasta
  1. Skär löken och fräs på den i pannan
  2. Skär och skölj vitkålen och fräs den tillsammans med löken. Pressa ned vitlöken.
  3. Blanda i krossade tomater i pannan.
  4. Skär korvarna i bitar och blanda i pannan.
  5. Skölj och klipp i persilja.
  6. Krydda med chiliflakes, peppar och salt och låt koka i hop.
  7. Koka fullkornspastan.
  8. Ansa och skölj broccolin, koka den i ca 5 minuter.
  9. Skölj och skiva zucchinin och lägg i den i samma kokvatten som broccolin och låt koka kort stund med broccolin på slutet.
SMAKLIG MÅLTID
 
(null)
 
 

 

 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress