Här kommer ett recept på en sås som jag komponerat i Evas kitchen. Såsen serverade jag till lammstek i söndags och fick mycket beröm av gästerna. Såsen passar nog utmärkt till vilt också, kanske med en klick vinbärsgelé bredvid. Jag valde att göra såsen gluten- och laktosfri.
Lammsås a’ la Eva
(4-5 portioner)
1 gul lök
5 dl grädde, laktosfri
1/2 köttbuljongtärning
1 klyfta vitlök
2 msk maizena
Sky från steken
1 stor tomat
Rosmarin
Timjan
Vitpeppar
Salt
Finhacka löken och bryn i smör tillsammans med vitlöken.
Smula i buljongtärningen och tillsätt lite av grädden.
Red med maizena, tillsätt resten av grädden och skyn från steken.
När såsen kokat ihop tillsätt den finhackade tomaten och krydda efter egen smak.
Jag valde att inte sila såsen utan ville ha den lite "kraftig" och med tuggmotstånd med lök och tomatbitar.
Lycka till!
Sedan jag fick lite ordning och reda på mina recept i två pärmar är det så enkelt att hitta favoritrecepten. Innan var det bara ett kaos med massa lösa papper i plastmappar.

0