Eva Lång

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna
Delar med mig ett recept som blev populärt hemma. Förvaras i frysen och enkla att tina efter behov och grymt goda nygräddade. Går också utmärkt att använda som tacobröd.

(null)

12-15 st

6 dl vatten eller mjölk(laktosfri)
2 msk rapsolja
2 msk strukna mått fiberhusk
2 dl (140 g) rismjöl
3,5 dl (165 g) glutenfritt havremjöl
1 tsk salt
1/2 tsk mortlade fänkålsfrön

  • Mät upp vatten eller mjölk tillsammans med olja i en bunke
  • Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig
  • Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och vispa ihop degen med ballongvisp till en jämn smet. Det är viktigt att vispa snabbt eftersom degen sväller och blir tjock ganska fort. Jag har också använt hushållsassistenten i stället för att vispa själv och det har funkat bra. 
  • Låt degen vila i ca 15 min
  • Kavla och grädda ett bröd i taget( jag brukar ha 3 stekpannor igång samtidigt) kavla så tunt som möjligt
  • Grädda bröden direkt i stekpanna smord med lite smör, 2-3 min på varje sida. Håll stekpannan insmord och ren från överflödigt mjöl.
  • Låt bröden kallna på galler under bakduk



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress