Eva Lång

Invigde mitt nya fina trädgårdsförkläde idag!
Hade önskat mig detta fina i födelsedagspresent och så glad jag blev när Oscar kom med ett paket som detta gömde sig i.
 
När jag drog i väg till Granngården för att köpa mera jord till citrusträden så åkte jag i dessa kläder, glömde liksom bort att jag hade förklädet på. Dessutom säljs förklädet via Granngården! Lite kul blev det där på affären när en annan kund kom fram och frågade mig om var saker fanns i butiken...jag kunde ju faktiskt hjälpa för jag råkade veta var prylarna fanns men upplyste sedan honom om att jag inte jobbade i butiken. Kan förstå om han trodde det, ha ha. När jag kom till kassan sa jag att jag hade extraknäckt lite i butiken, vilket personalen tyckte var väldigt roligt!
 
 
Det blev en ny variant av påskris i år! 
Jag har smågranarna kvar ute i blomlådan då jag inte velat ta bort dem för de är så fina ännu. Tror de har rotat sig i lådan...så de fick pryda sig med påskfjädrar nu inför påsken. Perfekt ju två användningsområden på dem, först till Jul med belysning och nu till Påsk med fjädrar!!
 
 
Men det blev också ett helt ordinärt påskrispyntande. Jag och Solda gick till skogs på förmiddagen och plockade med oss lite ris hem så jag kunde pynta till det på bron med fjädrar och ägg i riset.
  
  
Jag har haft min lediga dag idag så då flödar ju i vanlig ordning min energi och jag bara njuter av min "egen fixartid". Det är fredagar som är schemalagda som mina lediga dagar men denna veckan passade det bättre med jobbet och mina kollegor att jag tog ledigt en tisdag och det var inte så dumt det heller.  
 
Pallkragarna fick sig en översyn, alla överflödiga löv som täckt jorden under vintern togs bort och jag luckrade jorden där tulpanlökarna börjar sticka upp. Som jag längtar efter dessa tulpaner. Hoppas på en massa fina tulpaner som jag kan slösa på mig själv och plocka in i vaser i hela huset, ha ha. 
 
Lavendeln klipptes och likaså andra kryddbuskar. Rabarberna de små godingarna är också på väg så där plockade jag bort alla löv som de haft över sig under vintern.
 
Citrusträden, dipladenian och några inneblommor fick ny jord. Skotten från en pelargon som mamma har haft och drivit upp i många år fick större kruka och ny jord. Den är så fin i färgen den pelargonen, lite orangeröd. Jag lägger in en bild på den i sommar när den har börjat blomma. Under eftermiddagen när jag pysslade ute så var det riktigt härligt väder, solen sken en hel del och det var 10 grader varmt så vädret var perfekt för omplantering av blommor.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress