Eva Lång

Projekt garagebygge, grusläggning/markberedning
Idag har vi öst grus hela dagen... det är jäklar fin styrketräning det. Vi orkade knappt laga middag i kväll. Nu har vi säckat i hop i soffan och kollar fotbolls-EM. Som komplement till grävningen idag kollade vi Brages förlustmatch i superettan, trist nu ligger de inte bra till...Men vi håller på grabbarna i Brage vi!
 
Som sagt, vi har  grävt. Det här garagebygget innehåller många faser, just nu är vi i fasen att ordna till marken runt om garaget. Det blev en del förstört när byggmaterial lagrats både på grusuppfart och gräsmatta så det behöver lagas med både grus och gräs. Gubbarna som gjöt betongplattan lade markduk och riktigt grov fyllnadsmassa runt om. För grov för att fungera tycker vi. Dessutom vill vi ha mera markduk lagd ända mot häcken så vi insåg att vi måste komplettera rejält. Vi vill göra ett försök att hålla undan kirschkålen som växer hejdlöst runt vår tomt ( i häcken). Vårt röda grusgångsgrus som vi fick rädda undan från att försvinna i grävningen har vi också haft i en stor hög. Det gruset ville vi ha överst på den sidan som vätter mot trädgården så därför måste vi skotta upp allt grovt som låg där och flytta till baksidan och lägga fingruset på framsidan, pust. Under allt grus har vi också skottat och krattat ut grå sättsand ett lager. Så jösses vad vi har kämpat på nu ett tag med detta jobbet. Nu tog allt grus slut så vi tänker att vi är klara för denna gång. Vi har fler grävprojekt på tomten vi vill göra men de finns inte någon ork till det nu. Får bli senare i höst.
 
Sånt här jobb är ju inget man går och tänker så mycket på sen när det väl är gjort, men det borde man. För man borde verkligen klappa sig på axeln och tänka: Det där gjorde vi såååå bra. Applåd till oss!!
 
Först en bild under pågående arbete sedan bilder på resultatet. Lite kantskärning och ytterligare sådd av gräs återstår för att få det riktigt fint.
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress