Eva Lång

Stressad Eva ut på löptur
Stresspåslaget var högt när det var dags för lunch idag. Jag insåg att något måste göras för att få ordning på det så jag kastade mig ut på en löptur. Det bar iväg på delvis kuperade gator med hårt packad snö och i ganska hög fart för mig denna tiden på året. 7 km och 41 min, det var precis vad jag behövde men det tog 2 km innan jag började andas djupare och då kom lugnet. Det är en grym känsla att känna hur löpningen får hela kroppen och knoppen att gå ner i mood så snabbt. Hade jag bara suttit kvar inne och jobbat så hade jag haft påslaget kvar hela dagen, det vet jag av erfarenhet...Jag tycker det är så effektivt att ta till pulshöjande träning när jag känner att jag inte har kontroll på stresspåslag som uppkommer i pressade situationer.
 
Varför stressen kommer ibland (faktiskt väldigt sällan numera) är ett resultat av flera tidigare års alltför mycket stress  och press på jobbet och att jag var ganska ensam om det jobb som skulle göras särskilt den här tiden på året, nämligen årsbokslutet och all den rapportering som är relaterat till det. Numera har jag inte samma ansvar och är definitivt inte ensam om jobbet utan har fantastiskt duktiga medarbetare runt mig och det är både skönt och roligt. Jag tycker verkligen supermycket om mina tjejer i "bästa teamet" som vi kallar oss och vi jobbar superbra tillsammans. MEN jag kan liksom inte riktigt styra över när det där stresspåslaget kommer.... och när det kommer så är det som sagt bästa medicinen löpning som funkar bäst.
 
Det här med att komma ut och röra på sig och få lite dagsljus tror jag är oerhört viktigt för oss människor under dessa pandemitider som vi lider oss igenom. Frisk luft i lungorna i kombination med dagsljus tycker jag som många som möjligt i vårt avlånga land skall se till att få dagligen. UT MED ER VET JA!!
 
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress