Eva Lång

Vinprovning online
Nu har jag även varit på vinprovning online. Kul med alla dessa nya initiativ där man kan koppla upp sig mot ett gäng andra och umgås eller köra utbildningar online. Denna gång var det alltså en vinprovning ledd av sommelier på distans. Vi var ca 10 par som var uppkopplade och fick lära oss lite mera om röda viner. 
 
Vi provade 4 st viner från: Californien, Italien, Frankrike och Spanien.
 
Alla fyra var goda viner enligt mitt tycke. Men jag måste säga att jag tycker det är svårt att bedöma viner. Särskilt svårt är det att bedöma dem utan att ha något att äta till och det fick vi lära oss igår att ett vin som man smakar helt "rent" kan smaka totalt annorlunda mot om man får typ en bit ost till. Men som sagt den här bedömningen med syra och olika frukter, nja jag tycker det är svårt. Vet inte riktigt vad jag känner för smak eller lukt så någon sommelier skall jag inte fundera på att bli. Men en kul grej, verkligen. Kan varmt rekommenderas.
 
 
 
 
Nu är flaskorna korkade och förvaras i matkällaren så det finns 4 fina viner till julens måltider. Enligt vår sommelier så håller vinerna sig i bra skick om de förvaras i kyla och korkade i 2 till 3 veckor.
 
Är du sugen på att veta lite mera, skaffa inspiration eller gå en provning/göra en resa så hoppa in på länken nedan och kolla in vår sommelier Mia och hennes bolag.
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress